Home » Tarieven

Tarieven

Het uurtarief van de Gastouder is € 5,75 per uur/per kind. Dit is incl. drinken, vers fruit, en tussendoortjes en exclusief lunch, luiers en babyvoeding.

 

Voor de lunch rekent Hummeltjeshof € 2,- per kind per dag. Dit is voor de lunch, verzorgingsproducten zoals zonnebrandcrème, maar ook voor knutselmaterialen en eventuele andere leuke dingen. 

 

Naast het uurtarief van de Gastouder betalen de ouders bureaukosten aan het gastouderbureau, zoals vastgelegd is in de Wet Kinderopvang (zie gobnoord.nl). Tariefwijzigingen van de gastouder worden tenminste 1 maand van te voren doorgegeven.

 

Kinderopvangtoeslag

De overheid geeft een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang tot een maximaal te vergoeden uurtarief. Voor de gastouderopvang geldt een maximumuurprijs van € 6,49 in 2021.

Dus betaalt u meer dan de maximumuurprijs? Dan krijgt u voor de kosten boven de maximumuurprijs geen kinderopvangtoeslag. Betaalt u minder dan de maximumuurprijs? Dan krijgt u over dat goedkopere uurtarief kinderopvangtoeslag.

 

Op de website van de belastingdienst kunt u een berekening maken hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Kijk hiervoor op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/hulpmiddel-proefberekening-toeslagen